Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

O souvislostech péče o ruce

O souvislostech péče o ruce

Staré anglické přísloví: „Řekni mi, co čteš, a já ti povím, kdo jsi.“, lze s trochou fantazie parafrázovat: „Ukaž mi svoje ruce a já ti povím, kdo jsi.“ Je tomu vskutku tak – ruce jsou, ať chceme nebo ne, důležitou součástí naší image a správné zásady péče o ně by měly být standardem kosmetických procedur.

Pokud se zeptáte většiny žen a můžů: „Pečujete o vaše ruce?“, odpoví vám: „Ano“ a budou nezřídka tuto otázku pokládat za poněkud nepatřičnou. Americký dermatolog Sekkoum k tomu dodává: „Péče o pokožku obličeje je samozřejmostí, která se ve dvacátém století vžila, ale ruce? Kolik z nás si více méně bezmyšlenkovitě nanese na ruce nějaký krém, a to v lepším případě, protože v tom horším zůstává kůže rukou „nahá“. O kosmetické péči v oblasti obličeje a krku přemýšlíme, ale péči o ruce jen “nějak provedeme“ – to je veliká chyba.“

Ze statistiky firmy Medisyn, s.r.o., která zajišťuje hodnocení bezpečnosti kosmetiky před jejím uvedením na trh, vyplývá, že přípravky péče o ruce tvoří přibližně 4 % všech schvalovaných přípravků. Toto číslo je ovlivněno také relativně specializovaným typem ošetření.

 

Horní končetina, nebo ruce?

Běžně je zaměňován pojem ruka a horní končetina. Horní končetina je nadřazené slovní spojení, které zahrnuje pletenec pažní, paži, předloktí a ruku. Vlastní ruka začíná zápěstím a pokračuje přes záprstí k článkům prstů. Zatímco péče o kůži paže a předloktí náleží ke kosmetiké péči o tělo, ruce řadíme zvlášť.

 

Charakteristika kůže rukou

Kůže rukou je z celého těla NEJVÍCE ZATÍŽENA vnějším prostředím a charakterem naší činnosti. Zatímco obličej je vystaven především vlivům teploty, vlhkosti a záření, u rukou se k nim přidává opakovaná častá expozice vodou, mycím přípravkům a dezinfekcím, povrchům a také zatížení kůže při manuální činnosti.

 

Choroby, které se projeví na kůži rukou

Především ekzémová onemocnění jsou často spojena s kůží rukou. Typickým zástupcem je atopická dermatiti- da. Další skupinu reprezentují mikrobiální onemocnění, především mykózy nehtů a kvasinkové infekce. Na rukou se projevují také poruchy tvorby pigmentu a další systémové choroby.

 thumb-krem

 

Suché ruce? Má je většina z nás!

Na hřbetu rukou je výrazně méně mazových žláz než na obličej a na dlaních chybí zcela. To předurčuje ruce k tak zvané fyziologické suchosti. Chybějící nebo málo intenzivní tukový film nedokáže účinně zabránit ztrátám vlhkosti. Proto je přirozená hydratace rukou nižší, než je tomu na obličeji a krku. Skutečnost, že ruka je orgánem práce, dále snižuje obsah vody v kůži.

 

Edukace správné péče o ruce

I když v rámci salonní péče se dnes běžně provádí i péče o ruce, včetně speciálních zábalů, velmi význam- ná je role kosmetičky v poradentsví správné péče. Obecně platí zásada: O ruce pečujeme hydratačními krémy, které by neměly být příliš mastné, avšak používají se opakovaně v průběhu dne 2x až 5x dle potřeby, kdykoli klientka nebo klient pociťují suchost (Zvláčňující a zesvětlující krém na ruce s BIO konopným olejem CPK, 191, 291). Mytí rukou se nevyhýbáme, ale, zejména pokud trpíme suchostí rukou, vždy následně ošetříme kůži tenkou vrstvou krému na ruce.

 

Zvláčňující a zesvětlující krém na ruce CPK

Zvláčňující a zesvětlující krém na ruce s BIO konopným olejem CPK

 

  • Základní popis: Zvláčňující a zesvětlující krém na ruce CPK (191, 291) je určený především pro potřeby každodenní hydratační a zvláčňující péče o pokožku rukou pomocí složek konopného oleje. Díky obsahu enzymu SOD působí příznivě také proti nadměrné pigmentaci kůže hřbetů rukou. Přípravek byl nezávisle certifikován jako biokosmetika CPK.
  • Komu je přípravek určen: Krém ocení ženy a muži všech věkových kategorií, u nichž se projevuje mírná až střední suchost pokožky rukou, ale současně si nepřejí mít po aplikaci kosmetického přípravku nadměrně mastné ruce. Při pravidelném používání bude pokožka vláčná, hebká a hydratovaná.

  • Použití: Dle potřeby až 4x denně vetřete do kůže rukou.

  • Balení: 75 ml a 15 ml – dávkovače airless.

  • Konzervační látky: BEZ KONZERVACE.

  • Přípravek je bez parfému.
  • Účinné látky: konopný olej v BIO kvalitě, INCI: Cannabis Sativa Seed Oil – zvláčňuje, vyživuje, omezuje suchost; enzym superoxiddismutáza, INCI: Superoxide Dismutase – účinek proti nadměrné pigmentaci..

Zpět na přehled článků