Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Salonní péče v zimě aneb vyplatí se kosmetičkám sledovat počasí?

Salonní péče v zimě aneb vyplatí se kosmetičkám sledovat počasí?

Zima jako riziko pro pleť? I když se dosud najdou tací, kteří jásají nad klimatickou změnou, která je v našich zeměpisných šířkách spojena především se zvyšováním teplot a nerovnoměrným rozložením srážek, nelze podceňovat její negativní vliv na kůži. Charakter zim se v posledních letech skutečně proměnil. Proto se objevuje argument, že teplejší klima je ku prospěchu pleti. Zásadní riziko však spočívá v tom, že přes všechnu globální změnu neleží střední Evropa v jižní Itálii a vždy hrozí náhlé vpády arktického vzduchu. Nebezpečí tedy spočívá v prudké oscilaci teplot v řádech několika dnů, nebo dokonce hodin.

Kosmetické salony, ale i lékárníci a lékaři by měli především v zimě sledovat předpověď počasí.

Kůže  je  orgánem,  který  tvoří  hranici  mezi  okolím a vnitřním prostředím organizmu. Je tedy bezprostředně vystavena vlivům aktuálního počasí. Jakýkoli zákrok na tomto orgánu, s výjimkou řešení  akutních stavů, musí být prováděn po určité aklimatizaci a s přihlédnutím k typu ošetření. Především zákroky na obličeji, ale i standardní kosmetická péče v této oblasti vyžaduje zvýšené nároky na použité kosmetické přípravky a metody péče. Pokud je pokožka vystavena teplotě nižší jak 5° C, při větru dokonce 10° C po dobu více jak půl hodiny, zvyšuje se riziko podráždění pleti při následné kosmetické péči. Salonní kosmetické ošetření při venkovních teplotách kolem  bodu mrazu  by mělo  být  provedeno  až  po nejméně 15 minutové aklimatizaci a při dlouhodobých teplotách pod minus 5° C by měla být aklimatizace až 30 minut. (Burwell, 2011) U citlivé pleti lze doporučit pobyt v salonu nejméně 30 minut před ošetření již při teplotách blízkých 0° C.

 

 

Odložená hypersenzitivní reakce - hlavní riziko

Existuje reálné riziko fyzikálně podmíněné hypersenzitivní reakce, při které pokožka zpravidla do jedné hodiny po běžném ošetření, při kterém bylo prováděno standardní čištění pleti, začervená, může mírně otéci a přítomné bývá i svědění. (Raymer, 2006)

 

Bezpečná salonní péče v zimě

Lze namítnout, že takto by nebylo možné provádět po mnoho dní kosmetické ošetření, nebo by doba vyhrazená pro jednu kosmetickou kúru byla neúnosně dlouhá.  Řešením je sledovat předpověď počasí na několik  dnů dopředu.  Pokud se celodenní  teploty  budou v prognóze pohybovat kolem 0° C nebo pod touto hodnotou, je vhodné požádat zákaznici/zákazníka formou SMS či  e-mailu,  aby přišli  přibližně  30  minut  před ošetřením. Pokud to nebude možné, doporučte jim, aby přijeli vozem. Po ošetření je požádejte, aby, pokud nemají zajištěný odvoz ve vyhřátém voze, počkali ještě nejméně 15 minut v salonu. Jestliže zákaznice/zákazník využívají hromadnou dopravu, měl by být přesun na zastávku co nejrychlejší a načasován tak, aby nebylo nutné dlouhé čekání na spoj.

 

262

 

Zimní krém

Zimní krém (262) představuje limitovanou edici kosmetického přípravku, která je v prodeji od listopadu do března. Krém byl originálně vyvinut odborníky SynCare pro účinnou ochranu pokožky pomocí přirozeného lipidu skvalanu a vitaminu C především před chladem, mrazem a intenzivním větrem. Protože obsahuje také moderní UV filtry, působí proti slunečnímu záření.

Na povrchu kůže vytváří ochrannou bariéru a současně dodává do pleti vitamin C. Krém je typem emulze voda v oleji (v/o), které vynikají výbornou kožní tolerancí. Proto je vhodný i pro dětskou kůži, včetně dětí do 3 let, a pro citlivou pokožku.

Více informací 

  

Zpět na přehled článků