Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

OPTIMÁLNÍ HYDRATACE POKOŽKY PŘED A PO OPALOVÁNÍ

Jak správně pečovat o pleť před a po opalování? Proč je tak důležitá optimální hydratace. Jak dodržovat pitný režim?

Pitný režim při opalování

Tělo je na př ímém slunci vystaveno teplotám kolem 55°C. Při extrémech a v jižnějších zemích i více. Zatímco vhodný UV filtr chrání před UV  zářením, tepelná ochrana při opalování neexistuje. Proto nabývá na významu pitný režim. Při opalování v délce 2 hodin stoupá potřeba nealkoholických neslazených tekutin o 1 až 1,5 litru. Děti a starší lidé jsou při slunění zvláště ohroženi dehydratací, která může vyústit až v kolaps.

DOKONALÁ HYDRATACE KYSELINOU HYALURONOVOU

Základní popis:

Dostatečná hydratace pokožky celého těla je dnes nezbytnou podmínkou správné kosmetické péče. Dermo a bio kosmetická značka SynCare nabízí intenzivní hydratační tělový balzám, který kombinuje účinky kyseliny hyaluronové s vitaminem C. Přípravek se snadno roztírá, a přestože je velmi bohatý na výživné látky, nezanechává pocit mastnoty na pokožce. Byl vyvinutý zvláště pro ošetření pleti po koupeli nebo sprchování, ale současně je vhodný i pro prevenci suché a ochablé kůže po opalování. Zvláštní pozornost byla věnována rovněž jeho použití u dětské pleti. Proto byl přípravek zvláště schválen i pro děti do 3 let. Balzám je decentně parfemovaný.

Účinek přípravku:

Hydratační tělový balzám 100% kyselina hyaluronová a vitamin C (173) má silný hydratační účinek. Po aplikaci je pokožka vláčná, jemná a získává optimální tonus. Vitamin C omezuje negativní působení slunečního záření a má příznivý účinek pro ochranu kolagenu.

Použití:

Nanáší se po koupeli nebo po sprchování, případně před a po opalování.

Konzervační látky: fenoxyetanol

Účinné látky: kyselina hyaluronová (Sodium Hyaluronate) - hydratuje, zklidňuje, vitamin C (Ascorbyl Palmitate) - antioxidační účinky

Hydratace při opalování  

(V závorkách jsou uvedeny kódy výrobků.)

I když se v médiích pravidelně, zejména před letním obdobím, objevují  varování před nadměrným opalováním, přesto se mnozí z nás nemohou  dočkat okamžiku, kdy ulehnou pod sluneční paprsky, aby jejich pokožka  získala zlatavý odstín. Zdravotní rizika nadměrného opalování jsou  dostatačně známa. Mnoho věcí můžeme ovlivnit sami, včetně správné  hydratace. Optimální péče nespočívá pouze v nanesení ochranného krému.

 Správná hydratace pokožky před i po opalování pomáhá omezit suchost  kůže, která se objeví zpravidla při jejím hnědnutí, a její zarudnutí.  

Přibližně 15 minut před opalováním se osprchujte a na ještě vlhkou pokožku  naneste Hydratační tělový balzám 100% kyselina hyaluronová a vitamin C  (173) a lehce jej vetřete do pleti. Ochranný přípravek při opalování naneste  v silnější vrstvě na pokožku cca 5 minut před opalováním. Nezapomeňte - na  celé tělo je spotřeba ochranného přípravku při opalování 32 g! Po opalování  se znovu osprchujte vlažnou vodou a naneste opět balzám. Omezíte tak  projevy nežádoucího zarudnutí pokožky, včetně pocitu svědění či pálení.  Nezapomeňte dodržovat při opalování správný pitný režim.

odborny_popis_173_2017

Zpět na přehled článků