Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Jak čistit a odličovat pleť v zimě, aby nebyla podrážděná

Jak čistit a odličovat pleť v zimě, aby nebyla podrážděná

K čemu je nejlepší kosmetické ošetření, když hned na počátku uděláme nějakou chybu a pleť podráždíme. Z očekávaného příjemného zážitku může být velké zklamání. Zejména v zimě, ale také na konci podzimu a na počátku jara musíme počítat s tím, že chlad a mráz dokáží znepříjemnit následné kosmetické ošetření. To platí jak pro domácí, tak pro salonní péči.

Již při venkovních teplotách kolem 7 °C klesá v důsledku chladu průtok krve drobnými kožními cévkami

Pokud začnete ošetření příliš brzy poté, co přijdete do teplých prostor, může se objevit začervenání, a zejména se pleť stává citlivější pro jakékoli další kosmetické ošetření. Je vhodné počkat alespoň 15 minut, ideálně 30 minut.

V chladu jsou pro odlíčení vhodnější mléka než gelové odličovací přípravky

Preferujeme Čisticí a odličovací mléko (171) nebo u citlivé pleti zvolíme Čisticí emulzi (310). Výjimkou je extrémně mastná pleť, kde lze použít Čisticí gel (156). Děláme kratší tahy a raději s větším množství přípravku. Omezí tím možnost, že na konci tahu způsobí nedostatek přípravku malou skluznost, a tedy podráždění odličovacím tamponem. Nespěcháme, na nedokonale očištěné místo se znovu vracíme.

171-310-195

Zbytky nečistot a odličovacího přípravku odstraňte toniky bez alkoholu (etanolu)

A nyní nastává důležitá fáze – musíme z pleti odstranit jak zbytky nečistot, tak zbytky mléka nebo emulze – podle toho, co jsme použili. Když to neuděláme, a budeme chtít následně pokračovat pleťovým sérem, tak jeho složky proniknou méně a do menší hloubky pleti. Chcete-li dosáhnout hloubkového účinku, doporučujeme v chladném období, nebo dokonce při mrazu, zvolit Micelární čisticí vodu s kyselinou hyaluronovou (192) nebo u velmi citlivé pleti Zklidňující a výživné tonikum (311).

Pro následné ošetření je důležité, aby pleť zůstala dostatečně zvlhčená. Zaručíte tak hloubkový účinek aktivních látek pleťových sér a masek

Pleť je po této fází ošetření krásně vlhká a povrchově hydratovaná. Nyní je ideálně připravena, a bez podráždění, pro péči pleťovými séry a maskami. Vhodné je například RELIFT VOLUME sérum (102) nebo kolem očí Oční liftingové sérum (159).

Zpět na přehled článků