Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Jak pečovat o dětskou pleť v zimě

Jak pečovat o dětskou pleť v zimě

Dětská pokožka je v porovnání s pletí dospělých méně chráněna před nepříznivými vnějšími klimatickými podmínkami, protože netvoří dostatek kožního tukového filmu. Proto je u ní větší riziko podráždění, a to zejména v zimním období. V důsledku toho je důležitá ochrana vhodnou kosmetikou.

 

Kosmetická péče o dětskou pokožku je závislá na ročním období a věku dítěte. Zatímco u novorozenců a kojenců volíme spíše mastnější přípravky, jako jsou oleje a hydrofilní oleje, v batolecím a předškolním věku postupně přechá- zíme na emulze vody v oleji – tzv. mastné emulze. Pro děti kolem 7. až 10. roku jsou vhodnější lehčí emulze typu oleje ve vodě, avšak vždy s dostatečným podílem tukových složek.

detska-pece

 

V řadě MediCARE najdeme nejvhodnější přípravky pro péči o dětskou pleť. Do koupele přidáváme Bio dětský olej do koupele (160) a na tělo a ruce používáme Ochrannou emulzi (260) nebo SEBUCEL zklidňující tělové mléko (167). U větších dětí volíme na obličej SEBUCEL krém BIO (103). Pokud už si skutečně nevíme rady a nic nepomáhá na suchou a podrážděnou pokožku malých děti, doporučujeme vyzkoušet NEODERM krém s přímým účinkem na podporu regenerace a pro ochranu citlivé dětské pokožky.

 

Proč není dětská pleť dehydratovaná

Někdy se zaměňují dva pojmy – hydratace a maz. Tvorba kožního mazu se zvyšuje s věkem a u velmi malých dětí je nedostatečná.
Z toho plyne větší „zranitelnost“ dětské pokožky. Na druhé straně mívá tato pleť dostatek látek, které poutají vlhkost v hlubších vrstvách pokožky. Proto bývá pleť dětí na povrchu vysušená, ale vnitřně je hydratována.

 

SEBUCEL

SEBUCEL krém proti velmi suché pleti s BIO pupalkovým olejem

 

    • Základní popis: SEBUCEL krém BIO (103) podstoupil vývojovou inovaci, která zvýšila výživný účinek krému na suchou pleť. Současně došlo k snížení koncentrace původního přírodního konzervačního systému (směs rostlinných silic) a k doplnění nové stabilizační látky Pentiolu Green, který má certifikaci francouzské bio certifikační autority – Ecocertu. Současně inovovaný krém obsahuje zcela nový komplex slunečnicového oleje a extraktu chmele, které zabraňují znehodnocení bio pupalkového a bio sójového oleje, které jsou obsaženy v přípravku. Krém pleť zvláčňuje, zjemňuje a udržuje ji v celkově velmi dobrém stavu. Komu je přípravek určen: SEBUCEL krém BIO (103) je vhodný pro každodenní použití především u velmi suché a citlivé pleti. Krém je zvláště doporučen také pro citlivou pleť dětí, včetně kojenců a batolat.
    • Použití: Nanese na pokožku 1 až 3x denně a krém lehce vetřete.

    • Balení: 75 ml dávkovač airless.

    • Konzervační látky: BEZ KONZERVACE.

    • Přípravek je bez parfému.

Více informací 

  

sebucel-krem-syncare

 
Zpět na přehled článků