Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Jak pečovat o pleť při arktických mrazech

Jak pečovat o pleť při arktických mrazech

Připravte vaši pleť na extrémní mrazy – zabraňte teplotnímu šoku při změnách teploty. Přinášíme několik tipů, jak pečovat o pleť při arktických mrazech.

Předchozí teplé zimy, a to i na horách, nás ukolébaly. Docela jsme zapomněli, že již celodenní teploty kolem -5° C mohou pleť poškodit. To není reklama na kosmetiku, ale naopak důkaz, že právě v těchto případech má vhodná kosmetika nezastupitelnou roli.

Doc. Rulcová, která je přední českou kožní lékařkou, přesně pojmenovala největší riziko pro pleť při mrazech – změnu teploty při přechodu z tepla do mrazu. V té chvíli jsou drobné kožní cévy roztažené a v náhlém intenzivním chladu dochází k velkým ztrátám tepla. To vyvolá jejich rychlou reakci, která současně nepříznivě ovlivní činnost mazových žláz, což vede snížení tvorby ochranného tukového filmu. Výsledkem je podráždění a vysušení pleti. Naopak při přechodu ze zimy do tepla dojde k známému zarudnutí, ale změna je mnohem méně riziková pro celkový stav pleti.

Jak se správně chránit? V následujících dnech doporučujeme pravidelné používání Zimního krému nebo Ochranné emulze. Naopak se vyhýbejte silně hydratačním přípravkům. I kvalitní tekuté make-upy řady Soft Touch mohou významně přispět k ochraně při mrazech, protože obsahují ochranné složky podobné klasickým hutným ochranným krémům a vytváří na pleti tepelnou vrstvu. Chraňte také ruce Zvláčňujícím a zesvětlujícím krémem na ruce a používejte rukavice. Tradičně nejvíce trpí při mrazech pokožka malých dětí a seniorů. U nich je ochrana ještě naléhavější, a proto doporučujeme NEODERM krém a SEBUCEL zklidňující tělové mléko.  Současně se nebojte aplikovat ochranné přípravky dle potřeby i vícekrát denně. Mějte je vždy po ruce, například v příruční kabelce nebo v kapse. I proto má Syncare u řady přípravků menší „cestovní“ balení. Zkrátka, u Syncare myslíme na pečlivou ochranu pleti i při extrémním mrazu.

 

Zpět na přehled článků