Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Jak pečovat o pleť při tropických vedrech

Jak pečovat o pleť při tropických vedrech

Přišly tropické dny - Jak účinně a dlouhodobě osvěžit a chránit pokožku při horkém počasí neboli správný čas pro HYDROGENIA osvěžující tonikum ve spreji a opalovací přípravky SUN PROTECT a ZINCI SUN.

Podívejte se na šest rad pro bezpečné opalování.

Proč je nadměrné teplo pro nás nebezpečné

Pokud se teploty zvyšují postupně, dokáže se naše tělo přizpůsobit. Avšak prudké zvýšení teploty během jednoho nebo dvou dnů, spolu s nedostatečnou ochranou před přímým slunečním zářením a často nedostatečný pitný režim mohou představovat závažný problém pro naše zdraví.

 

Teplo škodí, ale prudké změny teplot mohou zabíjet. Klimatizace – dobrý sluha, ale zlý pán

Kdo z nás by nezatoužil uniknou ze žáru horkého chodníku, rozpálené vozovky nebo prohřáté kanceláře. Pokud však nastavíme klimatizaci na rozdíl vyšší jak 8° stupňů, může vést prudká a náhlá změna teploty ke kolapsu. Dlouhodobým nežádoucím účinkem klimatizace jsou záněty dýchacích cest nebo zhoršení neurologických nebo ortopedických obtíží. Proto by rozdíl mezi teplotou klimatizovaného prostoru a venkovní teplotou neměl přesáhnout 8° C.

 

Kdo je nejvíce ohrožen vysokými teplotami

Ohroženi jsou především lidé s onemocněními srdce a cév, ale i osoby s metabolickými chorobami. Druhou kategorii představují děti a senioři. V těchto skupinách přijímáme opatření již od letních teplot nad 25° C ve stínu, u ostatních platí přiměřené zásady od 30° C. Bez rozdílu věku a onemocnění je vhodné omezit práci a zcela přes den vyloučit pobyt na přímém slunci při teplotách nad 35° C.

I opalování je za těchto okolností rizikem bez předchozí aklimatizace. Pokud není možné zajistit temperování pracovních prostor do 25° C, pak je nezbytné důsledně dodržovat pitný režim a zařazovat pracovní přestávky nejvýše po 4 hodinách. Při práci na slunci nebo namáhavé fyzické práci se tato doba zkracuje na 2 hodiny.

 

Pobývejte ve stíněných prostorách a mějte dostatečný přísun tekutin

Obecně se při teplotách nad 30° C nevystavujte přímému slunečnímu záření déle  jak 1 hodinu a zcela vylučte opalování mezi 11–15  hodinou. ,,Nejzdravější“ opalování v létě je mezi 9–11 hodinou. Nezapomínejte, že UVA proniká i před sklo a několik centimetrů pod hladinu vody. Ideální je stínění s dostatečnou cirkulací vzduchu (například mírný vánek).

 

Jak pečovat o pokožku v horkých dnech?

Snímek obrazovky 2017-06-20 v 16.37.34

Výživa a pitný režim

V záření má nepříznivé účinky na řadu životních funkcí. Postupně stoupá tvorba volných kyslíkových radikálů, které působí toxicky a poškozují nejen kožní buňky.

Rejuderm tobolky (923) doporučujeme v dávce 2x denně při jídle po celou dobu zvýšené expozice slunci a 5 dnů po ukončení této expozici.

Zvýšíme příjem neslazených tekutin až na 3 litry denně. Vhodné jsou minerální vody s nižším obsahem sodíku nebo čistá voda. Pro osvěžení je možné přidat pár kapek citronu. Voda by neměla být studená.

Snímek obrazovky 2017-06-20 v 16.37.45

Hydratace pleti a doplnění minerálů nejen v horkých letních dnech

Pro hydrataci jsou v tomto období nejvhodnější mineralizované pleťové vody. K takovým náleží SynCare Hydrogenia osvěžující tonikum ve spreji (175) se zvýšeným obsahem iontů vápníků, draslíku a hořčíku. Právě tyto látky jsou ve intenzivně ztráceny v horkých dnechNavíc působí Hydrogenia výrazně osvěživě a ponechává pleti dlouhodobý pocit osvěžení. Přípravek používáme, kdykoli cítíme potřebu osvěžení.

Navíc působí Hydrogenia výrazně osvěživě a ponechává pleti dlouhodobý pocit osvěžení. Přípravek používáme, kdykoli cítíme potřebu osvěžení.

Pro dokonalé vypnutí a účinnou intezivní hydratační péči je vhodná kombince s HYDROGENIA sérem liftingovým (302). Jeho hydratační účinek zvýší Hydratační gel (121).

 

Slunce podporuje stárnutí pleti – jak tomu bránit

Denní péči proti stárnutí doporučujeme v horkých dnech podpořit účinky lehkého BB NEW AGE krému (205) s kmenovými buňkami nebo Denního krému 100% kyselina hyaluronová (190) nebo RenoHyal  C 100% kyselina hyaluronová denní krém (196) a pro noční výživu je vhodná krém NeoVitalia regenerační krém (194).

Bez názvu-2_1

Ochrana před sluncem

V horkých dnech stačí pobyt slunci pouhých 5 až 10 minut a kůže začíná reagovat. Značka SynCare doporučuje i u snědších fototypů č. III a IV SynCare SUN Protect SPF 20 (253). U světlých fototypů I a II používáme Olej SUN Protect Spray s betakarotenem (251) a následně SynCare SUN Protect SPF 30 (255) nebo SynCare SUN Protect Spray SPF 30 (250). U dětí do 12 let a u osob po AHA peelingu, dermarollingu, zákrocích laserem nebo IPL, případně po dermatochirurgickém ošeření vždy nanášíme maximální ochranu SynCare Zinci SUN SPF 50+ (254) nebo lehce tónující SynCare Zinci SUN SPF 50+ lehce tónující (256).

opalovaky

Jaké množství ochranného přípravku použít při opalování. Co je voděodolnost.

Účinné filtrační množství opalovacích přípravků jsou 2 mg/cm2.

To znamená spotřebu přibližně 32 g na celou pokožku dospělého člověka. Jen tak je ochrana SPF vaší pokožky shodná s číslem SPF na přípravku.

Balení 75 ml vystačí na dvě natření celého těla. Tato zásada je společná pro všechny opalovací přípravky na trhu. 

I když je řada přípravků testována na voděodolnost, doporučujeme po každém koupání obnovit vrstvu ochranného kosme-tického přípravku alespoň z jedné poloviny doporu-čeného množství.

 

Snímek obrazovky 2017-06-20 v 16.38.26

Ošetření pokožky po opalování a při "spálení"

Nadměrná expozice slunci vyvolává zarudnutí kůže – tzv. solární erytém. Jedná se o neinfekční zánět odborně nazývaný jako solární dermatitida.  Fototyp I reaguje nejintenzivněji a nejrychleji. Naopak fototyp V sice rychle hnědne, ale přesto i u něj vzniká začervenání, které je však překryté intenzivní pigmentací.

Na zarudlá místa bezprostředně po opalování naneseme Hydratační tělový balzám 100% kyselina hyaluronová a vitamin C (173) a dle potřeby aplikaci opakujeme i více krát denně. Pokud je zarudnutí velmi intenzivní, je možné kombinovat Hydratační gel s Hydratačním tělovým balzámem. Na menší plochy a při přetrvávajícím začervenání pokožky je vhodný NEODERM krém (265) pro podporu přirozené obnovy pokožky.

V salonní péči můžeme nanést na spálená místa 100% Pure Collagen masku (933). Před aplikací obou pleť dokonale zvlhčíme HYDROGENIÍ biominerálním tonikem ve spreji nebo REVITALIÍ revitalizující celulární vodou s kyselinou hyaluronovou ve spreji.

 

 

 

 

 

 

Zpět na přehled článků