Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Maska stahující stahuje póry a omezuje tvorbu komedonů

Maska stahující stahuje póry a omezuje tvorbu komedonů

850_1859Maska stahující (150) představuje moderní kosmetický přípravek na bázi jemné, lehké gelo-krémové masky. Kombinace tří bylinných extraktů – sakury, okurky a zeleného čaje – spolu s extraktem dubové kůry působí proti nadměrné tvorbně mazu, stahují póry a omezují tvorbu komedonů. Přítomná křemelina z mořského vápence účinně váže maz z povrchu pokožky a neutralizuje jej. Výsledkem ošetření je viditelné stažení rozšířených pórů a účinné potlačení lesku nadměrně mastné pleti.

 

Komu je přípravek určen

Mastná pleť: Masku naneseme nejlépe po čištění pleti a aplikaci Séra adstringentního (108) nebo séra Micro Ampoules Anti Sebum (3116).

Pleť se sklonem k akné: Maska je vhodná především po čištění a případné extrakci komedonů, a to po předchozím použití Séra pro aknózní pleť (123), nebo samostatně pro osobní domácí péči.

 

Použití

Masku naneseme v rovnoměrné na pleť. Po 10 až 15 minutách ji odstraníme

 

Účinné látky

extrakty sakury, okurky a zeleného čaje, INCI: Prunus Serrulata Flower Extract, Cucumis Sativus Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Quercus Robur Bark Extract - stahující a zjemňující účinky


Změkčení a stažení pleti by mělo navazovat - Kombinace použití Změkčující medové masky a Masky stahující při akné

Především v profesionální salonní péči reprezentuje kosmetické ošetření pleti s akné významou část klientely. Změkčení aknózní pleti s komedony je dnes již běžné. Následně je však vhodné „otevřenou“ pleť opět stáhnout a uzavřít tak bránu případné infekci i snížit tvorbu mazu.

 

850_1873

Změkčení pleti Změkčující medovou maskou (127) je snadné. Postačí ji nanést na povrchově vyčištěnou a tonizovanou pleť a ponechat působit přibližně 10 minut. Následně je možné přístoupit k expresi otevřených komedonů (s černou zátkou oxidovaného mazu v ústí mazové žlázy) a aknózních ložisek s viditelnou mazovou zátkou. Jak před expresí, tak po ní aplikujeme lokálně na místa péče Sérum pro aknózní pleť (123). Celou pleť případně znovu ošetříme Micelárním tonikem anti – akné (126) a na ještě vlhkou pokožku naneseme rovnoměrně (nejlépe štětečkem) v tenké vrstvě Masku stahující (150). Ta uzavře komedony i aknózní ložiska po expresi, současně potlačí tvorbu mazu a neutralizuje jeho případné zbytky.

 

Znáte sakuru?

Latinský botanický název Prunus serrulata nám mnoho neřekne, ale český sakura ozdobná neboli třešen pilovitá je již známější. Její růžové květy najdeme v řadě okrasných zahrad. Zatímco plody sakury mají velmi omezené využití v japonských specialitách, extrakt květů má dobrý antioxidační účinek a obsahuje některé třísloviny, které mají stahující vlastnosti.

Zpět na přehled článků