Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

„Minerálky“ ve spreji dokáží více, než jen osvěžit pleť

Především v letním období hledáme rychlý způsob osvěžení pokožky. Na první místa účinných pomocníků se řadí osvěžující vody ve sprejích. Můžeme si klást oprávněnou otázku: Jaký mají přínos pro pleť?

 Snímek obrazovky 2017-06-04 v 18.27.49

 Minerály v pleťových vodách nejen osvěžují, ale také vyživují pleť.

Druhy osvěžujících vod ve spreji

Můžeme je rozdělit do dvou skupin: přírodní minerální vody a mineralizované vody.

Abychom pochopili charakter těchto zvláštních kosmetických přípravků, měli bychom vědět, jak se rozlišují vody pro přímou konzumaci jako potraviny.

Některé pleťové vody ve spreji obsahují také kyselinu hyaluronovou

 

Znáte rozdíly mezi minerální, pramenitou a klasickou pitnou vodou?

Ne vždy při nákupu rozlišujeme, zda máme v košíku „minerálku“, pramenitou nebo „jen“ pitnou vodu. Podmínky upravuje Vyhláška 275/2004 Sb.

Minerální voda musí pocházet z přírodního zdroje minerální vody, který je certifikovaný v některé členské zemi EU jako zdroj minerální nebo přírodní léčivé vody.

Pramenitá voda pochází z kvalitního chráněného podzemního zdroje vody.

Zvláštním typem pramenité vody je kojenecká voda, která nesmí být upravována žádným způsobem, s výjimkou ozařování.

Všechny výše uvedené uvedené typy vod mohou být upravovány jen schválenými způsoby a jsou vhodné pro přímou konzumací jak dětí, tak dospělých.

Balená pitná voda je jakákoli pitná vodou, která však nemusí být z podzemního zdroje.

V principu je možné používat uvedené zdroje vod i pro výrobu kosmetiky.

Snímek obrazovky 2017-06-04 v 18.32.17

Minerální vody doplňují do těla důležité látky, které potem ztrácíme.

Čistá, demineralizovaná voda v kosmetice je velmi kvalitní z hlediska čistoty, ale pleti nic nepřináší

Tím, že zbavíme pitnou vodu, která slouží výrobě kosmetiky, minerálů a některých dalších částic, zajistíme její vysokou čistotu, ale současně se dobrovolně zbavujeme mnoha prospěšných složek.

„Minerálky“ jako kosmetické přípravky

Voda může být v kosmetice velmi prospěšná, musí však v ní být rozpuštěny látky, které jsou užitečné v péči o pokožku. Toho lze docílit několika způsoby. Buď použijeme přímo minerální vodu z přírodního zdroje nebo „minerálku“ vytvoříme na míru požadavkům pleti. Nelze jednoznačně říci, který způsob je vhodnější. V řadě případů je minerální voda pro péči o pleť vhodná, jindy je její složení problematické - například, pokud obsahuje příliš vysoké procento solí, které mohou pleť dráždit, ale také zanášet aplikační trysky. Určitou výhodou dodatečně mineralizovaných pleťových vod ve spreji je možnost připravit „minerálku na míru“ pro potřeby konkrétní pleti. Navíc je možné do těchto typů vod přidat další aktivní látky, jako jsou vitaminy nebo extrakty. Předním českým výrobcem mineralizovaných vod ve spreji je SynCare.   

Minerály osvěžují, zklidňují, relaxují a regenerují

Prvky jako je draslík, hořčík nebo vápník, které se často v pleťových „minerálkách“ vyskytují, jsou velmi prospěšné pro pleť. Aktivují její metabolismus, tonizují pokožku, snižují podráždění pleti a prodlužují osvěžující pocit po aplikaci.

SynCare mineralizované vody ve spreji

Kosmetika SynCare má ve své nabídce dvě „minerálky“ ve spreji. Klasickou mineralizovanou vodu s ionty vápníku, hořčíku a draslíku představuje HYDROGENIA biominerální tonikum ve spreji. Tento přípravek je dále obohacen o zklidňující pantenol a ochrannou sněžnou horskou řasu. Druhým typem je REVITALIA revitalizující celulární voda ve spreji (187), která obohacuje pokožku  o kyselinu hyaluronovou.

Snímek obrazovky 2017-06-04 v 18.34.45

REVITALIA SynCare revitalizující celulární voda hydratuje i osvěžuje pokožku díky kyselině hyaluronové
URL: https://www.syncare.cz/obchod/revitalia-revitalizujici-celularni-voda-ve-spreji

Osvěžením a hydratací pleti v horkých dnech bráníte přehřátí organizmu

Osvěžení pokožky, která je přehřátá a nadměrně se potí, pomocí mineralizovaných vod ve spreji vede nejen k povzbuzení a ochlazení pokožky, ale obnovuje potřebnou přirozenou rovnováhu, která se pocením vytrácí. Tyto vody bychom v horkých dnech měli používat několikrát denně.  

Kdykoli cítíte únavu pleti, potíte se a ztrácíte pozornost, je vhodné aplikovat několik dávek HYDROGENIA biominerálního tonika ve spreji nejen na obličej, ale také na krk, dekolt nebo ruce až po lokty. Tento přípravek nahrazuje i klasické tonikum, proto se, nejen v letním období, hodí pro tonizaci pleti v rámci domácí péče i profesionálního kosmetického ošetření.

Snímek obrazovky 2017-06-04 v 18.37.37

HYDROGENIA SynCare přináší pleti rychlé a dlouhodobé osvěžení.
URL: https://www.syncare.cz/obchod/hydrogenia-biomineralni-voda-ve-spreji

 

Zpět na přehled článků