Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Sloupnout, prosím!

cerna-maska

 
Kosmetické přípravky lze rozdělit z hlediska délky aplikace na trvale aplikované a na snímatelné, případně oplachovatelné. Pleťové masky najdeme v obou skupinách. Typickými zástupci první kategorie jsou krémové masky, které se často po působení vetřou do pokožky. Druhou reprezentují například slupovací masky.

 

 

Kosmetičky stále ještě objevují kouzlo slupovacích masek. 

Pleťová maska představuje v současnosti standard v salonní péči. Většina profesionálů v péči o pleť však používá klasické krémové nebo gelové masky, jejichž zbytky lze buď vmasírovat do pleti nebo je odstranit.

Tak zvané slupovací masky však přinášejí pleti zcela jiné benefity, než je tomu u masek klasických. Z dotazníku společnosti Syncare Plus, s.r.o. z roku 2014, který byl zaměřený na používání kosmetiky, vyplývá, že jen 8 % kosmetiček využívá v salonní praxi nějakou formu snímatelné masky. Lze říci, že až „černé“ masky tato čísla výrazněji mění.

 

100214

Černá čisticí slupovací maska

    • zbavuje pleť černých komedonů

    • odstraňuje maz

    • vyhlazuje, zjemňuje a projasňuje pokožku

    • vhodná i pro čištění pleti při akné

    • zelený čaj působí proti podráždění pleti při čištění

Více informací 

  

 

Na počátku byly čisticí masky

„Využijme toho, že masku z pleti odstraňujeme, a použijme ji k tomu, aby se na ní po dobu aplikace navázalo co nejvíce nečistot.“ To byla původní myšlenka snímatelných masek. Již ve starověkém Egyptě se používala směs hlinky a popela ve vodě k čištění pleti. Egypťané si všimli, že jemné částice na sebe váží nejen maz, ale i další nečistoty. V minulém století byly tyto recepty oprášeny, ale s novými technologiemi. Čisticí (adsorpční) zrna se začala přidávat do moderních kosmetických základů - gelů nebo krémů. I SynCare má v nabídce klasickou Čisticí masku (132). Protože je krémová, občas láká ji vetřít do pleti. Tím se však podstraně sníží její čisticí účinek. Mnohem vhodnější je opláchnout ji vlažnou vodou nebo Tonikem hydratačním (151).

 

850_7340 

Tajemství čisticích zrn

Mohlo by se zdát, že jednoduše stačí vzít jakýkoli kosmetický přípravek, přidat do něj kupříkladu kaolín či aktivní uhlí a maska je připravena. Tak tomu není. Vědci dokázali, že čisticí a adsorpční schopnost velmi úzce souvisí s kosmetickým základem. Pokud je v masce příliš mnoho složek, hrozí, že čisticí částice na sebe naváží její další složky, čímž se vlastní čisticí účinek podstatně sníží. Například zrna aktivního uhlí v krémových maskách jsou zcela nefunkční a jen omezeně čistí pleť v maskách gelových. Výborné čisticí vlastnosti mají jílové minerály. SynCare využívají jejich vlastností například v Práškové Thermo masce (130).

 

Masky pro mechanické čištění pleti

Zdaleka ne všechny masky, které se odstraňují a které slouží k čištění pleti, působí na principu chemické vazby nečistot. Další skupinu reprezentují masky pro mechanické čistění pleti. Přítomná zrna mechanicky rozrušují a obrušují svrchní kryt pokožky, čímž snášejí zbytky rohoviny a nečistoty. U SynCare je příkladem takového přípravku Peeling gel (120) s jemnými zrny mořského písku, i když v názvu nenese označení maska.

  

Ne každá slupovací maska je maskou čisticí

Pro úplnost je třeba dodat, že ne každá maska, které se odstraňuje z povrchu pleti, má čisticí funkci. Příkladem jsou oblíbené kolagenové pláty od SynCare (933, 936), jejichž funkce je výživná a liftingová.

 

Zpět na přehled článků