Chcete více informací? Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Zimní krém patří v zimě celé rodině

Zimní krém patří v zimě celé rodině

Zimní krém řady MediCare chrání a posiluje pleť před mrazem a chladem až 6* hodin po nanesení.

Zimní krém je nejprodávanějším přípravkem v zimním období od počátku jeho uvedení na trh na podzim roku 2019. Toto prvenství si zaslouží. V letošní zimní sezóně byl inovován a doplněn o nový typ vitaminů E tokotrienolů , které snižují riziko podráždění a zarudnutí pleti, a to je v zimě velmi důležité.

*Zkouška hydratace a bariérové funkce kůže (TEWL) korneometrem a tevametrem C+K na 9 dobrovolnících.

 

  • Chlad je často horší než mráz.

Naše kůže se snadno aklimatizuje na vyšší teploty. Naopak snížení venkovní teploty o 10° C z běžné pokojové teploty 22° C může mít pro vnímavé osoby nepříznivé důsledky. Trpí především bariérová funkce kůže a dochází k dehydrataci. To vede k rozvoji podráždění, doprovázeného začervenáním a v některých případech i praskáním pokožky. U vnímavých osob se proto doporučuje používat lehké prstové rukavice již při teplotách pod 12° C. Průzkumy ukazují, že vlhkost vzduchu hraje roli až při teplotách kolem 0° C.

  • Zimní krém se vám snadno vejde do kapsy zimního oblečení.

V roce 2023 jsme představili nové, praktičtější balení Zimního krému. Nyní je jeho objem 30 ml, a proto jej můžete mít kdykoli při ruce, třeba i v kapse oděvu.

Zimní krém lze aplikovat i několikrát denně. Bez obav jej můžete použít i na přímém mrazu, například na sjezdovce, na lanovce nebo při chůzi v chladu a mrazu.

Ruce trpí v zimě právě tak jako pokožka obličeje. Zimní krém lehce vtírejte do celé plochy rukou, a nezapomeňte na konečky prstů, které v zimě a chladu často praskají.

Děti, zejména malé, mají sklon k rychlému přesušení pokožky. Současně drobné cévky ve škáře reagují rychleji na chlad. Nejdříve se rychle rozšíří, a pak právě tak rychle stáhnou. Proto mají děti zpočátku "tvářičky jak růžičky". Zvláštní skupina vitaminů E tokotrienolů v krému nejen chrání, ale také brání podráždění a začervenání pleti. To je u dětí důležité.

Hlavním rizikem pro pleť v zimě je působení chladu nebo mrazu v kombinaci s dalšími povětrnostními podmínkami, jako je vítr a značná vlhkost vzduchu. Kromě Zimního krému si určitě nezapomeňte přibalit následující přípravky. Jsou výbornými pomocníky v péči o pleť v zimě.

NEODERM krém

265_V10_06_2022_RGB_M

SEBUCEL zklidňující tělové mléko

167

PERIODERM krém

263

PSORICAN krém

 155

 

 

Zpět na přehled článků